Gestió dels equipaments culturals

Definició

Impulsar, definir, planificar i desenvolupar el conjunt d’accions necessàries per garantir un funcionament òptim i una prestació integral de les activitats, programes i serveis d’un centre o equipament escènic i cultural, a partir de la definició de les línies organitzatives i de la coordinació i la utilització dels recursos disponibles.

La competencia implica ...
Organització i funcionament dels centres o equipaments escènics i/o culturals (horaris i calendaris, localització dels espais i recursos del centre i/o equipament).
Legislació i normativa específica que regula els òrgans i el govern de l’equipament, per tal de garantir la correcció en la seva estructura i funcionament (requeriments dels espais, equipaments i personal del centre; control dels circuits establerts o normatius; compliment d’horaris i del centre etc.).
Foment i dinamització d’activitats i productes culturals.
Eines de control i seguiment de la programació cultural de l’equipament.
Creació i explotació del sistema d’indicadors qualitatius i quantitatius de gestió del centre.
Relacions amb la xarxa de centres o equipaments afins.
Programació d’arts visuals.
Programació d’arts en viu
Col·laboració, coproducció o producció d’espectacles.
Programació d’oci formatiu.
Activitats de promoció, fidelització i formació de públics.

1 recursos i/o accions formatives relacionades

Cuadricula Listado
Recurs formatiu
https://repositori-dsf.diba.cat/public_resources/altres/CRAF_img_fitxes/RF2910.jpg

Aquest document de gestió adreçat, especialment, als municipis petits i mitjans, conté una proposta de reglament general dels equipaments i els espais públics, amb uns annexos específics per als espais escenicomusicals, els expositius i els centres culturals polivalents. A l'apartat "Passos a seguir: que heu de fer?", hi trobareu altres eines d'utilitat per a l'acció cultural en els equipaments i els espais públics.

Tipus de recurs
Guia de projecte o servei
Format
PDF